Přihlásit se

Obsah

Gastro Talk

Klára Dohnalová. Připepřit to po kambodžsku .pepper..field

Sára Goldbergerová

 

Před lety si Klára Dohnalová společně s přítelem Davidem Pavlem zamilovali Kambodžu. Při první návštěvě je rozhodně nenapadlo, jak moc bude asijská země vklíněná mezi Vietnam a Thajsko jednou prolnutá s jejich životem. Jenže když se do ní opakovaně vraceli, narazili na zdejší zlato – kampotský pepř. Ten se pěstuje v provincii Kampot, která znamená ve světě pepře totéž jako Champagne ve světě vína.

Podmínky pro pěstování rostliny, která rodí oblíbené peprné plody, jsou zde totiž ideální: půda je bohatá na minerály, přímořské klima zajišťuje vlhkost a tep

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům Měsíčníku Hrot.

Odemkněte si všechny články zakoupením předplatného.