Přihlásit se

Obsah

Gastro Talk

Patrik Yeranyan. Ryby, seafood a pak raci. Rakin

Sára Goldbergerová

Langusty, humři, ústřice, chobotnice, rozličné ryby a především raci – to jsou dary moří i průzračných potoků, na které můžete od května vyrazit do čerstvě otevřené restaurace Rakin v pražských Dejvicích. Stojí za ní podnikatel Patrik Yeranyan, který je na české gastronomické scéně známý mnoho let. Do našich končin dováží ryby a mořské plody přímo z nizozemské burzy, jeho firma Patrik Holding pak jako jediná v Česku dováží živé raky z Rumunska.

„Raci jsou historicky český produkt – už před obdobím první republiky to byl běžný pokrm, starší lidé je tak dobře znají. My bychom chtěli rak

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům Měsíčníku Hrot.

Odemkněte si všechny články zakoupením předplatného.