Přihlásit se

Obsah

Gastro Talk

Tomáš Kohút. Triton. Čarování v jeskyni s pomocí AI

Sára Goldbergerová

 

Pod Václavským náměstí se ukrývá umělá krápníková jeskyně. To není žádná stará pražská legenda. O počinu z roku 1912 mnohdy nevědí ani pražští rodáci – poutač, který by vás do ní nasměroval, se totiž ukrývá ve vizuálním smogu centra hlavního města. Jde přitom nejen o historický unikát, který vyrostl za první republiky z proudů secese a romantismu, ale především o skrytý gastronomický poklad, restauraci Triton v hotelu Adria.

V její kuchyni se činí šéfkuchař Tomáš Kohút. Z rodného Slovenska se přestěhoval do Prahy, kde působil v restauraci Al

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům Měsíčníku Hrot.

Odemkněte si všechny články zakoupením předplatného.